Voeding en verschoningen

Voeding

De flesvoeding wordt door de ouders meegegeven in flessen, voorzien van naam van het kind. Sinds 1 januari 2005 moeten de ouders de fles leeg of alleen met water meegeven en de poeder (afgemeten) in een bakje doen. Als het tijd is voor de fles wordt deze aangemaakt en opgewarmd in de magnetron of flessenwarmer (borstvoeding). Fruithapjes zijn op het kinderdagverblijf aanwezig, groentehapjes moeten wel meegebracht worden (tot 2 jaar).

Voor de oudere kinderen is op het kinderdagverblijf fruit, melk, roosvicee, brood. Verder krijgen alle kinderen op vastgestelde tijden tussendoortjes zoals een biskwietje of een soepstengel.

Speciaal dieet

Als kinderen een speciaal dieet volgen, houden wij ons hier uiteraard aan. Als het dieet erg afwijkend is van ons voedingspatroon en het daardoor niet aangeschaft kan worden, vragen wij de ouders het voedsel mee te geven. Er wordt zoveel mogelijk met alle kinderen gezamenlijk aan tafel gegeten.

Verschoning

Luiers worden door La Luna verstrekt en zitten bij de prijs inbegrepen. Het is raadzaam om de kinderen een extra setje kleding mee te geven. De kinderen mogen van thuis een speen of een knuffel (voorzien van naam) meenemen. Liever geen speelgoed van thuis.